logo

Søk

Oppgradering bak verneverdige fasader

Bak de erverdige fasadene til Paleet midt på Karl Johan i Oslo har AF Byggfornyelse vært totalentreprenør for en omfattende oppgradering med en samlet verdi på ca. 200 millioner kroner. PeWe hadde ansvaret for rivingen.

Prosjektet omfatter ca. 11.500 kvm, fordelt på underetasje, to til tre fulle etasjer med varehus, tekniske rom og kontorarealer i de opptil åtte etasjer høye bygningene.

Utfordringene var flere; Prosjektet besto av både gammel og ny bygningsmasse, det eneste inngangspartiet vender ut mot Karl Johans gate, og byggene var ikke tømt for leietakere. Fire leietakere i første etasje og alle kontoretasjene hadde full drift i hele perioden.

– Et av de viktigste grepene var å gjøre senteret mer effektivt og å endre inngangssituasjonen, sier Siv Hofsøy fra Jarmund / Vigsnæs Arkitekter til bygg.no. Ståle Brun, AF Byggfornyelses prosjektleder, forteller at det ble foretatt en full fornying. – Det er ikke mye av det eksisterende som er beholdt. Ved kartlegging og under riving oppdaget vi en del uforutsette forhold, som at dragere ikke var med på tegningene.

Det oppgraderte interiøret i Paleet er ment å skape en intim og eksklusiv stemning, som samtidig er røff, forklarer Hofsøy. De har valgt å kombinere matt sedertre, gyllent lær og kobber som interiørdetaljer.

Les mer om prosjektet på bygg.no.